Meest recente artikelen

Guacamole 12x anders

Vriendjes van de avocado

Guacamole 12x anders Artikel

Maak jij de klassieke guacamole met je ogen dicht? Dan ben je helemaal klaar voor een gepimpte versie! Met deze tips maak je die holy guacamole 12x anders.

De klassieke avocado-dip  heeft niet veel meer nodig dan een goed rijpe avocado, knoflook, chilipeper en limoensap. Verder finetunen doe je met de afwerking. Denk dan zeker aan:

  • Fijngesnipperde rode ui of lente ui
  • Blokjes tomaat (zonder de zaadjes)
  • Lepeltje zure room
  • Gehakte koriander

Maar de oeroude avocadospread kan je nog heel wat spannender krijgen. Ga helemaal loco met de volgende variaties.

Pimp je guacamole

  • Fans van spekjes in huis? Avocado en gebakken spek gaan hemels samen. Bak de spekreepjes goed krokant en laat ze even afkoelen voor je ze onder de guacamole mengt.
  • Ook lekker verfijnt: guacamole met garnaaltjes. Snipper er in plaats van koriander wat bieslook onder.
  • Met tomatenstukjes, een handvol verse basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas ga je helemaal de Italiaanse toer op. Zorg ervoor je de zaadlijsten uit de tomaten haalt vooraleer je ze in stukjes snijdt, want anders wordt je guacamole te waterig.
  • Of wat dacht je van sardines en feta? Mediterraanse guacamole is overheerlijk. Gebruik kwaliteitsvolle sardines uit blik, en voeg meteen ook wat van de olie bij de guacamole. Snijd de sardines fijn, of hou wat grotere stukjes over voor een guacamole met wat meer structuur. Kruid af met peper, maar let op met zout. Het zout in de sardines en de feta is waarschijnlijk al voldoende.

 

Combo van dips

  • We houden allemaal van hummus én van guacamole. Inderdaad, avocadohummus is een super goed idee. Deze vegan spread is de favoriet van ieders boterhammendoos.
  • Of kruising tussen guacamole en olijventapenade? Het klinkt niet alleen heerlijk, het is het ook! Pureer wat zwarte of groene olijven met een teentje knoflook tot een gladde massa. Je kan hier eventueel nog ansjovis aan toevoegen, maar dat hoeft niet. Meng de tapenade met de geplette avocado en kruid af.

Nog meer variatie

  • Voeg feta en geroosterde paprika toe aan de geplette avocado, en je hebt een heerlijk Grieks geïnspireerde guacamole. De paprika kan je roosteren in de oven, of gebruik voor een snelle dip geroosterde paprika uit een pot.
  • Een guacamole op z’n Libanees? Yes please! Avocado gaat lekker samen met za’atar, granaatappelpitjes en tahin. Lekker met wat ovenvers platbrood.
  • Geen fan van koriander? Peterselie is een prima vervanger. Met wat Griekse yoghurt, citroensap en fijngesnipperde rode ui maak je een leuke variant op de klassieke guacamole.
  • Guacamole nog extra Mexicaans maken, het kan! Plet de avocado en voeg maïs uit blik toe. Werk af met de klassiekers als limoensap, tomaat, verse koriander en jalepeño’s en je maakt alle Mexicanen blij.
  • Voor een super verfijnde guacamole: snijd gerookte zalm in stukjes en voeg bij het avocadomengsel. Een handje verse tuinkers zorgt voor een pittige afwerking.
  • Fan van avocado, jazeker. Maar de calorieën? Liever niet. Niet getreurd, met de brocamole smul je van een slanke variant. Brocamole is een guacamole op basis van broccoli en Griekse yoghurt. Die laatste is verantwoordelijk voor een overheerlijke romigheid, zonder schuldgevoel.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen