Meest recente artikelen

Met deze tips wordt je guacamole nooit meer bruin

Handige trucjes

Met deze tips wordt je guacamole nooit meer bruin Artikel

Wordt jouw guacamole ook zo snel bruin? Zonde! Met deze tips is dat verleden tijd en schotel jij altijd mooi groene guacamole voor. Zo hoef je 'm niet meer last-minute te maken.

Je kent het wel: je hebt een stevige portie guacamole gemaakt en krijgt niet alles op. Je zet je restje in de ijskast, maar wanneer je hem er de volgende dag uithaalt, is hij helemaal bruin geworden. Niet echt smakelijk! Met deze tips zal je guacamole steeds zijn groene kleur behouden.

Water

Het geheim om bruine guacamole tegen te gaan? Water! Schep je guacamole in een kommetje, druk het goed plat en laat hierna ongeveer een centimeter water in het kommetje lopen. Trek er eventueel wat vershoudfolie over en zet je guacamole in de ijskast. Als hij goed aangedrukt is, blijft het water hierop liggen en kan je het nadien makkelijk weggieten. Je guacamole zal er nog steeds mooi groen uitzien, doordat er geen zuurstof aan je lekker dipje kan komen.

De pit

Er wordt vaak gezegd dat je guacamole groen blijft wanneer je de pit van de avocado in je potje legt. De dip die onder de pit zit, zal inderdaad langer groen blijven, omdat die minder aan de lucht wordt blootgesteld. De rest van het potje guac zal echter wel gewoon bruin worden. Het is dus niet de meest efficiënte manier.

Aan de slag met guacamole

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen