• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boterhammetje met gerookte zalm, groene asperges en guacamole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui en snij 'm in fijne ringen. Pers de limoenen erover uit en bestrooi met de suiker. Pluk de blaadjes van de koriander en fris ze op in wat ijskoud water. Snipper de steeltjes van de koriander fijn en meng deze met de rode ui. Laat zo minstens een half uurtjes marineren (je kunt deze gepekelde rode ui gerust een dag op voorhand maken).

  2. 2

    Snij de uiteinden van de asperges en blancheer ze 30 seconden in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water zodat ze hun kleur goed behouden en ze knapperig blijven. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Snij de korstjes van de sneetjes brood.

  4. 4

    Besmeer de helft van de sneetjes brood met de guacamole en beleg met de blaadjes koriander. Schik er wat rucola op en beleg met een sneetje gerookte zalm. Schik daarop zo’n 3 à 4 mini-asperges en wat gepekelde rode ui. Besmeer de andere sneetjes brood met zure room en breng op smaak met peper en zout. Dek hiermee de sneetjes met zalm af. Herhaal voor de overige boterhammetjes en snij tot slot overlangs doormidden. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui en snij 'm in fijne ringen. Pers de limoenen erover uit en bestrooi met de suiker. Pluk de blaadjes van de koriander en fris ze op in wat ijskoud water. Snipper de steeltjes van de koriander fijn en meng deze met de rode ui. Laat zo minstens een half uurtjes marineren (je kunt deze gepekelde rode ui gerust een dag op voorhand maken).

  2. 2

    Snij de uiteinden van de asperges en blancheer ze 30 seconden in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water zodat ze hun kleur goed behouden en ze knapperig blijven. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Snij de korstjes van de sneetjes brood.

  4. 4

    Besmeer de helft van de sneetjes brood met de guacamole en beleg met de blaadjes koriander. Schik er wat rucola op en beleg met een sneetje gerookte zalm. Schik daarop zo’n 3 à 4 mini-asperges en wat gepekelde rode ui. Besmeer de andere sneetjes brood met zure room en breng op smaak met peper en zout. Dek hiermee de sneetjes met zalm af. Herhaal voor de overige boterhammetjes en snij tot slot overlangs doormidden. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.