Meest recente artikelen

Feestje organiseren? Zo maak je er een knalfeest van

Kies je favoriete formule en let's party!

Feestje organiseren? Zo maak je er een knalfeest van Artikel

Voor een feestje zijn wij altijd te vinden, of het nu een chique aperitief is, een kaas- en wijnavond of een tuinfeest met ijsjes en limonadebar. Met deze ideeën oogst je gegarandeerd succes!

1 Apero time!

Het aperitief is altijd het leukste moment van het feest. Hoe je het jezelf gemakkelijk maakt én toch alle harten verovert? Met lekkere dips in glaasjes en een royaal gevulde aperoplank, natuurlijk! Laat je inspireren door Spaanse tapas, Italiaanse antipasti of Griekse mezze. Of ga gewoon voor je eigen unieke mix. Homemade popcorn met stukjes pancetta is altijd een hit, net als een frisse lentedip van feta, zure room en citroen met fijne reepjes radijs. Verzamel alle houten planken die je in huis hebt en leg ze vol met lekkers.

Idee voor een feestje: aperoplank

2 Hoera voor ijsjes!

Wij zijn dol op retro ijscoupes. Alles wat je erin serveert, wordt vanzelf een feestelijk dessertje. Pudding, chocomousse, panna cotta of simpelweg verse Belgische aardbeien: ze passen allemaal in deze glazen kommetjes. Maar als er één dessert door iedereen geliefd is en je heel weinig werk bezorgt, dan zijn het wel ijsjes. Zet de coupes klaar, voorzie ambachtelijk roomijs en sorbets in verschillende smaken en zorg voor wie wil voor hoorntjes of toppings. Laat je gast met de meeste armspieren het ijs scheppen… en genieten maar!

Idee voor een feestje: ijsjesbar

3 Kaasplank nieuwe stijl

Trakteer je gasten op een heerlijke schotel met uiteenlopende kaasjes. Kies van elke soort één kaas en zorg dat je in totaal ongeveer 200 g kaas per persoon hebt. Geef er diverse soorten brood bij, zoals stokbrood, notenbrood, rozijnenbrood en crackers. Vul nog aan met schalen fruit en groenten. Druiven, vijgen, peren, tomaat, komkommer en zilveruitjes doen het altijd goed. Met pruimenconfituur, uienchutney en noten maak je het helemaal af.

De belangrijkste kazen van zacht naar pittig:

  • witschimmelkaas (zoals brie of camembert)
  • geiten- of schapenkaas
  • harde en halfharde kaas (zoals manchego, passendale of comté)
  • rodekorstkaas (zoals chaumes, reblochon of taleggio)
  • blauwschimmelkaas (zoals stilton, roquefort of gorgonzola)

Idee voor een feestje: kaasschotel 2.0

4 Drankjes voor iedereen

"Wil je nog iets drinken?" Het is een vraag die je je gasten héél vaak kunt stellen op een feestje. Voor je het weet, loop je continu heen en weer met glazen en flessen. De oplossing: zet enkele drankjes klaar en laat je gasten zichzelf bedienen. Zo'n hippe sapdispenser met huisgemaakte limonade zorgt voor een leuke eyecatcher en geloof ons: er passen heel veel glazen in één dispenser! Je bent gegarandeerd de hele dag gerust. Wil je een sapdispenser kopen, kies er dan zeker eentje op een voet, zodat je glazen onder het kraantje passen. Nog een slim idee: zet glazen neer die je voor alles kunt gebruiken. Uit lage glazen drink je net zo goed een cocktail als limonade of wijn. Vergeet ook de herbruikbare rietjes niet.

Feestje organiseren? 4 topformules

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen