Recept

Rabarbermojito

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk zomerse cocktail uit eigen tuin.

Voor de rabarbersiroop
 1. 1

  Spoel de rabarber, verwijder de uiteinden en snij in grove stukken. Spoel de rozemarijn en schud droog. Doe de rabarber in een pan met dikke bodem, samen met het citroensap, 800 ml water, 30 g suiker en de takjes rozemarijn. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 8 à 10 minuten zachtjes sudderen onder deksel.

 2. 2

  Zeef de rabarber en vang het sap op. De rabarber heb je voor de siroop niet meer nodig. Breng het sap opnieuw aan de kook, samen met de rest van de suiker, en laat tot de helft inkoken. Giet de siroop in een afgekookte fles of weckpot, sluit zorgvuldig af en bewaar in de koelkast.

Voor de rest
 1. 1

  Spoel de rozemarijn, schud droog en breek de takjes doormidden. Snij 1⁄2 limoen in 4 schijfjes, hou die apart en pers het sap uit de resterende 1 1⁄2 limoen.

 2. 2

  Verdeel het limoensap over 4 glazen. Doe er telkens 1⁄2 takje rozemarijn en 1 eetlepel rabarbersiroop bij. Kneus de rozemarijn lichtjes.

 3. 3

  Doe in elk glas 30 ml rum, doe er crushed ice bij en vul aan met spuitwater. Werk af met 1 schijfje limoen en een 1⁄2 takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarbermojito

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!