Recept

Tataki van rund met gefrituurde uiringen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop het vlees tussen twee stukken plasticfolie plat met een houten hamertje. Kruid met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een pan en schroei het vlees dicht. Bestrijk met mosterd, sojasaus en de gesnipperde kruiden. Rol het vlees op en verpak het in plasticfolie. Laat minstens 1 nacht rusten in de koelkast.

  2. 2

    Pel de ui en snij ’m in grove ringen. Week ze een uur in een bodempje melk om de smaak wat te verzachten.

  3. 3

    Verhit de frituurolie tot 180°C. Maak het tempurabeslag klaar volgens de instructies op de verpakking. Gebruik ijskoud water, om klontertjes te voorkomen. Neem de uiringen uit de melk, haal ze door het tempurabeslag en frituur ze goudbruin.

  4. 4

    Spoel de waterkers, tomaatjes, boontjes en de peterselie en laat uitlekken. Kook de boontjes beetgaar in licht gezouten water en laat uitlekken. Halveer de tomaatjes. Hussel alle groenten door elkaar.

  5. 5

    Kook 2 eieren in 3 minuten zacht in een pan met water. Plet ze fijn met een vork en doe samen met het resterende eitje, de ansjovisfilets en mosterd in een maat beker. Mix en leng aan met een mengsel van druivenpitolie en olijfolie, half om half, tot een smeuïge mayonaise. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Ontrol de tataki en snij ’m in plakjes. Leg de salade op een serveerschaal en werk af met plakjes steak en gefrituurde uiringen. Serveer er de eierdressing apart bij en werk af met grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tataki van rund met gefrituurde uiringen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!