Recept

Kaastaart met bieslook en cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige taart

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de crackers. Smelt de boter en meng met de kruimels. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en verdeel er de kruimels over. Druk aan met een lepel en zet 45 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water. Borstel de cantharellen schoon en snij ze in stukken. Pel en hak de knoflook.

  3. 3

    Bak de cantharellen met de knoflook in hete olie, tot al het vocht verdampt is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf.

  4. 4

    Knijp de gelatine uit, doe ‘m in een pannetje met de cognac en laat op een zacht vuur smelten.

  5. 5

    Roer de roomkaas glad met de melk en het gelatinemengsel.

  6. 6

    Spatel de slagroom met de cantharellen en de helft van de bieslook door het kaasmengsel. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Verdeel het kaasmengsel over de bodem, strijk de bovenkant glad en laat 3 uur koel opstijven.

  8. 8

    Ontvorm de taart en bestrooi ze voor het serveren met de bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaastaart met bieslook en cantharellen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!