Miso-kabeljauw met rijstnoedels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Miso-kabeljauw met rijstnoedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng de mirin en de sake aan de kook. Voeg de miso toe en klop langzaam met een garde, tot het een kleverige pap wordt. Voeg de suiker toe, en roer met de garde tot de suiker is opgelost. Laat het geheel afkoelen.

  2. 2

    Leg de kabeljauw in een schaal en overgiet die met de misomarinade, zodat de vis helemaal onderstaat. Dek af en zet een of twee dagen in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de vis uit de marinade, en leg hem nog druipend op een rooster in een ovenschaal. Bak de vis 20 à 25 min. in het midden van de oven.

  4. 4

    Kook de rijstnoedels gaar zoals de verpakking aangeeft. Blancheer de paksoi kort beetgaar. Combineer de zwarte noedels met de paksoi, en breng het geheel verder op smaak met tamari en geroosterde sesamzaadjes. Leg de misovis erbovenop. Ook lekker met wat gewokte shiitakepaddenstoelen erbij.

  5. 5

  6. 6

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de mirin en de sake aan de kook. Voeg de miso toe en klop langzaam met een garde, tot het een kleverige pap wordt. Voeg de suiker toe, en roer met de garde tot de suiker is opgelost. Laat het geheel afkoelen.

  2. 2

    Leg de kabeljauw in een schaal en overgiet die met de misomarinade, zodat de vis helemaal onderstaat. Dek af en zet een of twee dagen in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de vis uit de marinade, en leg hem nog druipend op een rooster in een ovenschaal. Bak de vis 20 à 25 min. in het midden van de oven.

  4. 4

    Kook de rijstnoedels gaar zoals de verpakking aangeeft. Blancheer de paksoi kort beetgaar. Combineer de zwarte noedels met de paksoi, en breng het geheel verder op smaak met tamari en geroosterde sesamzaadjes. Leg de misovis erbovenop. Ook lekker met wat gewokte shiitakepaddenstoelen erbij.

  5. 5

  6. 6

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.