Udon met kip
bereiding
- 
                        
1
Doe de misobouillon in een kookpot en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat onder deksel sudderen.
 - 
                        
2
Verwarm de olie in een wok en frituur de gember en de look. Kruid de kip met peper en zout en bestrooi met maïszetmeel.
 - 
                        
3
Bak de kip in de wok bruin. Haal uit de wok en roerbak de shiitake, voeg de mirin en 1 koffielepel sojasaus toe. Voeg de kip, de gember en de knoflook terug aan de wok toe.
 - 
                        
4
Laat de noedels wellen in de bouillon. Proef de bouillon, voeg extra water toe als het te zout is. Niet zout genoeg? Voeg dan een beetje sojasaus toe.
 - 
                        
5
Schep de noedels en bouillon in een bowl, doe er de kip en champignons bij. Werk af met lente-ui en bestrooi met sesamzaadjes.