Vegan misosoep met tofu en komkommer
bereiding
-
1
Pel de knoflooktenen en hak ze fijn. Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen. Schil de komkommer, halveer hem overlangs en verwijder de pitjes met een lepel. Snij de komkommer in blokjes. Snij de tofu in blokjes.
-
2
Fruit de knoflook en de lente-uitjes met de geraspte gember in een scheutje sesamolie.
-
3
Doe de komkommerblokjes bij in de pan en stoof even mee. Voeg de groentebouillon, de misopasta en de sojasaus toe en laat nog 5 minuten sudderen.
-
4
Voeg de tofublokjes met de koriander bij de soep. Laat kort koken en breng op smaak met cayennepeper en citroensap. Verdeel de soep over warme kommen en serveer.
-
5
Miso- of sojabonenpasta - onmisbaar in de Japanse keuken - is verkrijgbaar in een donkere en een lichte variant die vooral qua sterkte verschillen. Te koop in oosterse en natuurvoedingswinkels
Voorbereiding
Tip