Recept

Vegan misosoep met tofu en komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Japans soepje, ook geschikt voor vegans.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de knoflooktenen en hak ze fijn. Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen. Schil de komkommer, halveer hem overlangs en verwijder de pitjes met een lepel. Snij de komkommer in blokjes. Snij de tofu in blokjes.

  2. 2

    Fruit de knoflook en de lente-uitjes met de geraspte gember in een scheutje sesamolie.

  3. 3

    Doe de komkommerblokjes bij in de pan en stoof even mee. Voeg de groentebouillon, de misopasta en de sojasaus toe en laat nog 5 minuten sudderen.

  4. 4

    Voeg de tofublokjes met de koriander bij de soep. Laat kort koken en breng op smaak met cayennepeper en citroensap. Verdeel de soep over warme kommen en serveer.

  5. Tip

  6. 5

    Miso- of sojabonenpasta - onmisbaar in de Japanse keuken - is verkrijgbaar in een donkere en een lichte variant die vooral qua sterkte verschillen. Te koop in oosterse en natuurvoedingswinkels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan misosoep met tofu en komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!