Recept

Kaaskroketten met gruyère

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topper voor kids

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat goed heet worden. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Splits de eieren. Roer de dooiers door de saus en verwarm tot er luchtbellen verschijnen. Haal van het vuur en roer er de kaas door.

  3. 3

    Bestrooi een bakplaat met bloem. Strijk er de kaasmassa 2 cm dik op uit. Dek af met plasticfolie en laat een nachtje afkoelen.

  4. 4

    Snij de opgesteven kaasmassa in stukken van 4 x4 cm. Wentel ze eerst door wat bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en vervolgens door paneermeel.

  5. 5

    Bak de kaaskroketten goudbruin in hete frituurolie (180°C). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met een partje citroen en een takje gefrituurde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaaskroketten met gruyère

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!