Meest recente artikelen

Voor dit kerstmenu maak je alles vooraf klaar

Zo kun je de avond zelf gezellig bij je gezelschap zijn

Voor dit kerstmenu maak je alles vooraf klaar Artikel

Lekker lang in de keuken staan kan soms zalig zijn, maar met kerst wil je toch vooral bij je gasten zijn, niet? Dit kerstmenu kun je zo goed als volledig op voorhand klaarmaken, zodat je de avond zelf op-en-top kunt genieten van het gezelschap.

Hapje

Lekkere hapjes zijn onmisbaar als startschot van een gezellige kerst. Niet alles moet zelfgemaakt zijn! Kies gerust voor een mengeling van gekochte en zelf bereide hapjes: chips met een dip die je vooraf klaarmaakt doen het bijvoorbeeld altijd goed, net als hapjes in glaasjes die je perfect in de koelkast kunt bewaren tot de gasten er zijn. Wij kozen voor een glaasje met guacamole en garnaaltjes. Zorg ervoor dat de guacamole niet bruin wordt door er wat citroensap door te mengen; dat geeft meteen ook een extra frisse toets aan je hapje.

Voorgerecht

Zijn alle hapjes verorberd? Dan is het nu tijd voor het voorgerecht! Ook bij deze gang kun je perfect kiezen voor een recept dat je op voorhand kunt klaarmaken om extra stress op de dag zelf te vermijden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan carpaccio: als je de toppings apart klaarzet en de slager het vlees voor je laat snijden, is de samenstelling van de bordjes zó gebeurd. Ook een prima keuze: soep! Een bord soep maak je zo feestelijk als je zelf wilt en iedereen is er dol op. Kies je voor een roomsoepje? Voeg de room dan op het laatste moment toe en laat niet meer doorkoken, anders gaat de soep misschien schiften. Onze keuze? Een aardpeer-knolseldersoepje met een frisse topping.

Hoofdgerecht

Een feestelijk hoofdgerecht waar je niet à la minute nog pakken werk aan hebt? Het lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet! Heb je al gedacht aan een lekker stoofpotje? Afgedekt met een lekker laagje krokant bladerdeeg wordt zo’n gerecht extra speciaal, en ook individuele porties zullen ongetwijfeld scoren bij groot en klein. Je maakt alles op voorhand, en als het bijna tijd is om aan tafel te gaan, schuif je ‘t gerecht in de oven. Op ons menu staat een stoofpotje met kalkoen centraal.

Dessert

Het dessert is misschien wel de gang waarbij het ‘t makkelijkste is om een gerechtje te vinden dat je helemaal op voorhand kunt klaarmaken. Denk maar aan chocolademousse, tiramisu of een traditionele kerstbuche. Neem dus gerust eens een kijkje op onze website. Het dessert op ons menu is er eentje dat al talloze keren volmondig is goedgekeurd door onze gasten: een zelfgemaakte ijstaart met meringue en advocaat. Een echt feest van smaken en texturen, en zó makkelijk om te maken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen