Recept

Aperitiefglaasje met garnalen en guacamole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker fris hapje. De guacamole maak je zo pikant als je zelf wilt. Ben je niet zo gek op de koriander die erin zit, dan is bladpeterselie een perfect alternatief.

bereiding
  1. 1

    Pers de limoen. Snipper de lente-uitjes. Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork. Doe er de lente-uitjes de gehakte koriander en het limoensap bij en meng het tot een homogene massa. Breng de guacamole op smaak met peper, zout en wat chilipoeder of cayennepeper.

  2. 2

    Snijd de schil van de tomaten aan de bovenkant kruiselings in en leg ze 15 seconden in kokendheet water. Laat ze heel even in koud water afkoelen. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

  3. 3

    Verdeel de blokjes tomaat over kleine glaasjes. Lepel er wat guacamole op en daarna wat garnalen. Werk af met een korianderblaadje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aperitiefglaasje met garnalen en guacamole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!