Gepocheerd eitje met gierst, hazelnootdukkah en kruidenslaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepocheerd eitje met gierst, hazelnootdukkah en kruidenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Brunch in het vooruitzicht? Pak eens uit met dit lekker en origineel gerechtje! 

bereiding
  1. 1

    Maak de dukkah. Rooster de hazelnoten, laat ze afkoelen en voeg de komijn- en korianderzaadjes en het zout toe. Hak of maal grof in een blender of vijzel. Bewaar in een glazen pot.

  2. 2

    Week en spoel de linzen. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de gierst in gezouten bouillon.

  3. 3

    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg de ciderazijn toe en maak een draaikolk. Pocheer de eieren een voor een in deze draaikolk gedurende 2 minuten.

  4. 4

    Verdeel de gierst en de linzen over vier borden of kommen. Werk af met het eitje, de kruiden en de hazelnootdukkah.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de dukkah. Rooster de hazelnoten, laat ze afkoelen en voeg de komijn- en korianderzaadjes en het zout toe. Hak of maal grof in een blender of vijzel. Bewaar in een glazen pot.

  2. 2

    Week en spoel de linzen. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de gierst in gezouten bouillon.

  3. 3

    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg de ciderazijn toe en maak een draaikolk. Pocheer de eieren een voor een in deze draaikolk gedurende 2 minuten.

  4. 4

    Verdeel de gierst en de linzen over vier borden of kommen. Werk af met het eitje, de kruiden en de hazelnootdukkah.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.