Meest recente artikelen

Aardappelwafels van een restje puree: zo eten wij onze restjes graag!

Onweerstaanbaar!

  • Deel dit artikel:
Aardappelwafels van een restje puree: zo eten wij onze restjes graag! Artikel

Natuurlijk kun je een restje puree gewoon opwarmen, maar als je zin hebt in een iets minder doordeweeks ideetje, dan stellen wij je deze knapperige aardappelwafels voor. Snel, overheerlijk en een creatieve manier om van restjes puree nog iets verrassends te maken.

Dit heb je nodig:

  • 500 g aardappelpuree
  • 50 g bloem
  • 1 groot ei
  • 125 g geraspte kaas
  • 2 plakjes spek, gebakken en verkruimeld (dat lukt trouwens prima in de microgolfoven: leg de plakjes tussen keukenpapier en laat enkele minuutjes op een hoge stand draaien. Daarna kun je de plakjes moeiteloos verkruimelen)
  • kruiden naar keuze (verse bieslook is erg lekker)
  • peper en zout

Zo maak je ze:

  • Meng de aardappelpuree, de bloem, het ei, een eetlepel verse kruiden en peper en zout in een grote kom.
  • Vet een wafelijzer in en laat voldoende opwarmen.
  • Schep een hoopje van het mengsel in het wafelijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin kleurt (dat duurt ongeveer 3 minuten).
  • Als al de wafels gemaakt zijn, verwarm dan de ovengrill voor op 200°C. Bestrooi de wafels met de geraspte kaas en laat smelten onder de grill. Werk af met nog wat verse kruiden en de spekkruimels.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Meer lezen:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen