Meest recente artikelen

Dit zijn jullie favoriete adresjes om wafels te eten

Toptips van onze lezeressen

Dit zijn jullie favoriete adresjes om wafels te eten Artikel

We vroegen jullie via onze Facebookpagina waar we volgens jullie de allerlekkerste wafels kunnen eten en jullie reageerden massaal. Dit zijn jullie favoriete wafeladresjes!

West-Vlaanderen

Brugge: House of Waffles

Laurence: "Voor mij is House of Waffles het beste wafeladresje ooit, ideaal voor een brunch of wanneer je zin hebt in een lekkere en zoete namiddagsnack. Super bediening in een huiselijke sfeer en ze doen ook take away."

Wollestraat 31, 8000 Brugge

Kortrijk: Wafel Atelier

Lien: "Mijn dochter van zeven gaat nu opeens wel graag mee shoppen. Zou ons traditioneel bezoek aan het Wafel Atelier in Kortrijk na het shoppen daar voor iets tussenzitten? Ik denk het wel! Heerlijk. En top bediening. Absolute aanrader."

Grote Kring 7, 8500 Kortrijk

De Panne: Hotel aan Zee

Sandra: "Bij Hotel aan Zee eet je de lekkerste reuzenwafel ooit! Met allerlei toppings"

Markt 6, 8660 De Panne

Knokke: Marie Siska

Inge: "Marie Siska in Knokke is mijn favoriet, omdat de wafels daar niet alleen lekker zijn, maar ook een prachtige hartjesvorm hebben, het gezellig zitten is én er een prachtige speeltuin voor de kinderen is."

Zoutelaan 177, 8300 Knokke-Heist

Oost-Vlaanderen

Gent: Luv L'oeuf

Bij Luv L'oeuf kan je zowel zoete als hartige wafels eten. Hun concept is 'all day breakfast', want een wafel smaak nu eenmaal op ieder moment van de dag.

Nederkouter 30, 9000 Gent

Eeklo: Eikenhof

Het Eikenhof is een melkveebedrijf. Een deel van de melk wordt verwerkt tot roomijs en ijstaarten. In het ijssalon kan je terecht voor wafels, pannenkoeken en taarten met het verse roomijs.

Hoogstraat 3, 9900 Eeklo

Antwerpen

Antwerpen: Désiré De Lille

Désiré De Lille is een tearoom in het hartje van Antwerpen waar je heel het jaar door wafels, pannenkoeken en smoutebollen kunt eten. Echt een plek voor jong en oud.

Schrijnwerkersstraat 16, 2000 Antwerpen

Antwerpen: B-nut

Jolien: "Bij B-Nut in Antwerpen serveren ze healthy wurgers (wafelburgers!) om duimen en vingers bij af te likken. Ik at er de champy: een superlekkere champignonburger tussen een wafelbroodje dat op basis van butternut gemaakt wordt. Achteraf kun je ook zoete wafeltjes bestellen die perfect passen bij een lekkere kop koffie."

Bredabaan 275, 2930 Brasschaat

Lier: Cremerie Jerome

Annelies: "Bij Jerome worden de wafels nog volgens het authentieke recept gebakken in gietijzeren wafelijzers op gas. In de winter ga ik ernaartoe met de kinderen om een wafel met slagroom te eten na een zondagse wandeling, in de zomer stappen we er binnen voor de al even lekkere ijsjes!"

Frederik Peltzerstraat 11, 2500 Lier

Limburg

Genk: De Wennel

Bij De Wennel in Genk eet je reuze Brusselse wafels met allerlei toppings. Ga jij voor kersen met vanilleijs of toch eentje met banaan en warme chocoladesaus?

Hasseltweg 52, 3600 Genk

Zonhoven: Cremerie Chapeau

Zin in een ronde Brusselse wafel? Die vind je bij Cremerie Chapeau in Zonhoven. Een Limburgse favoriet!

Molenweg 21, 3520 Zonhoven

Bree: De Potter

De Potter in het centrum van Bree is gevestigd in een gebouw in neogotische stijl uit eind 19de eeuw. In dit charmante pand eet je bovendien overheerlijke Brusselse wafels.

Hoogstraat 12, 3960 Bree

Vlaams-Brabant

Leuven: Gaufry's

Lore: "Bij Gaufry's eet je de beste Luikse wafels van Leuven. Ze hebben ook mooie Lolly Waffles met verschillende toppings."

Bondgenotenlaan 13b, 3000 Leuven

Aarschot: Anders dan Anders

Naast vriendelijke bediening en versgeperste sapjes kan je bij Anders dan Anders ook terecht voor een lekkere Brusselse wafel.

Martelarenstraat 15, 3200 Aarschot

Scherpenheuvel: De Koffieklets

Een wafel met appeltjes met een vers kopje thee of koffie? Dan moet je bij De Koffieklets zijn. Naast heel wat lekkers heb je er namelijk ook een uitgebreide keuze aan koffie en thee.

Basilieklaan 6, 3270 Scherpenheuvel

Brussel

Veganwaf'

May: "Vegan wafels vinden is niet altijd evident. Gelukkig opende in Brussel onlangs Veganwaf' de deuren. De wafels zijn er vegan én glutenvrij en de vriendelijke eigenaars slaan altijd graag een praatje."

Agoragalerij 48, 1000 Brussel

Maison Dandoy

Brigitte: "Lekkere wafels eten? Dat doe je bij Maison Dandoy in het hartje van Brussel natuurlijk!"

Karel Bulsstraat 14, 1000 Brussel

Dé klassieker

Luik: Une Gaufrette Saperlipopette

Lore: "De échte Luikse wafels eet je natuurlijk in Luik zelf, bij de ultieme klassieker: Une Gaufrette Saperlipopette."

Rue des Mineurs 7, 4000 Luik

Zelf aan de slag

De allerlekkerste wafels, die maak je natuurlijk nog steeds zelf. Wat dacht je van deze receptjes?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen