Meest recente artikelen

Wafels bakken: onze tips

De beste baktips en wonderlijkste wafelrecepten

  • Deel dit artikel:
Wafels bakken: onze tips Artikel

Niets zo lekker als de zoete geur van zelfgemaakte, warme wafels. Mocht er een parfum van bestaan, we zouden het dragen! Zelf wafels bakken is niet zo moeilijk. Maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

  • Laat het wafelijzer goed voorverwarmen voor je het beslag erin doet. De meeste moderne wafelijzers hebben een lampje dat aan- of uitgaat zodra de juiste temperatuur bereikt is.
  • Doe wat boter of olie in je beslag, en vet het wafelijzer ook goed in. Dat gaat het makkelijkst met olie (maïsolie of arachideolie bijvoorbeeld) maar gesmolten boter kan ook. Gebruik een borsteltje met natuurlijke haren.
  • Doe het wafelijzer niet te snel open: dan trek je de wafel uit elkaar. Het duurt ongeveer 2 minutenvoor je wafel klaar is. Je kunt dat ook zien: als er geen stoom meer langs de zijkanten uit het wafelijzer komt, is de wafel klaar.
  • Is er toch wat aangebakken, dan maak je het wafelijzer snel schoon door wat aardappelbloem los te roeren met koud water, tot je een dik papje krijgt. Bak daar een ‘wafel’ van: alle aangebrande restjes zullen aan de wafel blijven plakken. Gebruik in geen geval een schuursponsje!
  • Een wafel haal je het makkelijkste uit het ijzer met een prikvork: twee lange priemen met een handvat eraan.
  • Je kunt wafels warm eten, maar wil je ze bewaren, laat ze dan eerst volledig afkoelen op een rooster. Bewaar je wafels daarna in een goed afgesloten koekblik.

Aan wááá- ehm- táááfel!

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen