Meest recente artikelen

Zo voorkom je dat deeg aan je handen plakt

Een tip die écht werkt!

  • Deel dit artikel:
Zo voorkom je dat deeg aan je handen plakt Artikel

Een lekkere taart of brood op tafel én een fantastische geur in je keuken: wat houden we ervan om te bakken! Maar niet zozeer van het deeg dat aan je handen blijft kleven. Hoe los je dit op?

Je hebt het de kandidaten van ‘Bake Off Vlaanderen’ misschien al zien doen: ze hebben een superslimme tip om te voorkomen dat deeg aan je handen blijft plakken tijdens het kneden.

Olie

Je kunt natuurlijk altijd je handen ‘bebloemen’, maar dit werkt maar voor eventjes. Het resultaat: je blijft bloem toevoegen, waardoor de verhoudingen van je gebak niet meer kloppen. Natuurlijk is dit niet de bedoeling.

Het is veel handiger om je handen even in te smeren met een klein beetje olie. Dat mag aan de boven- en onderkant van je handen, net als tussen je vingers. Kies voor neutrale olie zonder al te veel smaak. Je zult zien dat het deeg niet meer aan je handen blijft plakken.

Zin om deze truc uit te testen? Laat je alvast inspireren!

 

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pruimen-nectarinegalette

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Croissant met rabarberconfituur

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Rabarber-frambozentaart

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Nostalgische kriekentaart

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Appeltaart met marsepein

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Plaatpizza met olijven

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

En lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen