Meest recente artikelen

5 goede redenen waarom je eens vaker hartige crumble moet maken

Eens iets anders!

5 goede redenen waarom je eens vaker hartige crumble moet maken Artikel

Appelcrumble? Vinden we heerlijk, ja. Maar wist je dat je ook hartige crumble kunt klaarmaken, en meestal zonder veel moeite? Een paar ideetjes.

1 Crumble als dessert is het ideale comfort food, en dat geldt ook voor hartige crumbles. Een gezellig ovengerecht met een knapperig kruimellaagje erbovenop: beter dan dat wordt het niet!

2 Een crumble is ideaal om een restje groenten in te verwerken. Voeg wat peulvruchten, vis of vlees (kip! spekjes!) toe en je tovert zo een volwaardige maaltijd op tafel. Of – nog sneller – serveer een restje van een stoofpotje eens onder zo’n krokant laagje. Meteen een ander gerecht!

3 Het krokante laagje hoef je niet per se zelf te maken van bloem en boter. Je kunt ook kant-en-klare producten gebruiken zoals gekruid paneermeel, gehakte noten of zelfs verkruimelde chips. Snel klaar dus!

4 Je hoeft niks af te meten: een crumblelaagje maak je zo uit de losse pols. Omdat recepten nu eenmaal vragen om hoeveelheden, geven we ze je in de recepten hieronder toch mee. Maar durf gerust te experimenteren: het kan haast niet fout gaan.

5 Crumble hoeft niet altijd een volledige ovenschotel te zijn. Je kunt dat lekkere crumblelaagje ook over soep of een salade strooien.

Probeer deze recepten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen