Kipgratin met spekjescrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kipgratin met spekjescrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke laagjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen en snij in plakjes. Bak ze in wat boter en bestrooi met suiker tot ze karamelliseren. Leg ze in een ingevette ovenschaal.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in flinterdunne plakjes. Blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water tot de plakjes net beetgaar zijn.

  3. 3

    Kruid de kipreepjes met peper en zout en roerbak ze goudbruin. Verdeel de stukjes kip over de appelplakjes. Eindig met een laagje geblancheerde aardappelplakjes.

  4. 4

    Bak het spek in dezelfde pan als de kip en voeg er het broodkruim aan toe. Schep om tot je een crumble hebt.

  5. 5

    Bestrooi de aardappelen met de spekjescrumble en schuif nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen en snij in plakjes. Bak ze in wat boter en bestrooi met suiker tot ze karamelliseren. Leg ze in een ingevette ovenschaal.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in flinterdunne plakjes. Blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water tot de plakjes net beetgaar zijn.

  3. 3

    Kruid de kipreepjes met peper en zout en roerbak ze goudbruin. Verdeel de stukjes kip over de appelplakjes. Eindig met een laagje geblancheerde aardappelplakjes.

  4. 4

    Bak het spek in dezelfde pan als de kip en voeg er het broodkruim aan toe. Schep om tot je een crumble hebt.

  5. 5

    Bestrooi de aardappelen met de spekjescrumble en schuif nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.