Groene asperges en tuinbonen met ei en crumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene asperges en tuinbonen met ei en crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de crumble. Leg het mengsel op een bakplaat en rooster het 15 à 20 minuten. Laat afkoelen.

  2. 2

    Blancheer de tuinbonen 1 à 2 minuten in lichtgezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Diepvriesbonen hoef je maar een keer te doppen.

  3. 3

    Blancheer de asperges 1 à 2 minuten, laat schrikken onder koud stromend water.

  4. 4

    Meng de tuinbonen, de asperges en de blaadjes van de little gem. Maak de dres- sing door de ingrediënten te mengen, en giet over de salade.

  5. 5

    Breng water aan de kook in een hoge pot en doe er een scheut azijn in. Zet het vuur lager, het water moet net onder het kook- punt blijven. Maak met een lepel een draai- kolk in het water en leg er een ei in. Pocheer het 3 minuten. Neem het met een schuim- spaan uit het water, laat uitlekken en doe hetzelfde met de andere 3 eieren.

  6. 6

    Verdeel de salade over 4 borden, leg er telkens een gepocheerd ei op, werk af met de crumble en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de crumble. Leg het mengsel op een bakplaat en rooster het 15 à 20 minuten. Laat afkoelen.

  2. 2

    Blancheer de tuinbonen 1 à 2 minuten in lichtgezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Diepvriesbonen hoef je maar een keer te doppen.

  3. 3

    Blancheer de asperges 1 à 2 minuten, laat schrikken onder koud stromend water.

  4. 4

    Meng de tuinbonen, de asperges en de blaadjes van de little gem. Maak de dres- sing door de ingrediënten te mengen, en giet over de salade.

  5. 5

    Breng water aan de kook in een hoge pot en doe er een scheut azijn in. Zet het vuur lager, het water moet net onder het kook- punt blijven. Maak met een lepel een draai- kolk in het water en leg er een ei in. Pocheer het 3 minuten. Neem het met een schuim- spaan uit het water, laat uitlekken en doe hetzelfde met de andere 3 eieren.

  6. 6

    Verdeel de salade over 4 borden, leg er telkens een gepocheerd ei op, werk af met de crumble en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.