Meest recente artikelen

Trend gespot: Libanees

Adresjes om te ontdekken

Trend gespot: Libanees Artikel

De Libanese keuken wordt helemaal hot in 2018, dat weten wij nu al. Op deze adresjes kun je alvast even voorproeven.

Wat mag je verwachten?

De Libanese keuken is een oude keuken uit het Midden-Oosten. Er worden bijzondere smaakmakers gebruikt zoals sumak, tahin of sesampasta, za'atar (een wild kruid met een smaak die ergens tussen tijm en oregano ligt) en komijn, en er wordt veel gekookt met lams- of geitenvlees, verse vis, kikkererwten, granaatappel, bulgur en andere granen. Vaak worden gerechten geserveerd als een soort mezze: een assortiment kleinere hapjes die makkelijk gedeeld kunnen worden. Typische gerechten die je op de kaart mag verwachten zijn falafel, taboulé, fattoush, hummus, labneh… Wil je alvast eens thuis proberen, dan vind je hier wat lekkere Libanese gerechtjes.

Lees ook

7 Midden-Oosterse smaakmakers die jouw gerechten opfleuren

Probeer deze adresjes alvast

Ben je in groot gezelschap? Dan moet je zeker de mezzetafel bij Little Beirut in Antwerpen eens proberen. Deegflapjes met kaas, auberginetapenade, spiesjes op de grill, hummus, kleine zoetigheden, thee… hier word je een hele avond in de watten gelegd.

Trend gespot: Libanees 1

Ook in Libanon zijn ze gek van streetfood. Gelukkig hoef jij het niet zo ver te zoeken. Bij Aywa in Gent proef je in een ongedwongen sfeer van de beste hapjes uit de hoofdstad Beirut.

Behind the scenes

Posted by Aywa on Friday, June 23, 2017

Beli in Brussel serveert de traditionele Libanese keuken in een supertrendy blauw-wit interieur. Deze familiezaak groeide uit tot een van dé hotspots in onze hoofdstad. Reserveren is de boodschap.

En recent opende er nog een nieuwkomer in Brussel: Semsom. Een Libanese deli waar gerechtjes uit het Midden-Oosten met een westerse touch geserveerd worden. Er is ook een klein kruidenierswinkeltje waar je de typische smaakmakers kunt kopen om er thuis mee aan de slag te gaan.

Trend gespot: Libanees 2

EnSave

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen