Witloof met peperkaas en ham uit de oven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloof met peperkaas en ham uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker met extra toets

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon, halveer en verwijder het bittere stukje. Kook ze 10 minuten en laat ze goed uitlekken. Wikkel er telkens een plakje ham rond.

  2. 2

    Leg de witloofstroknjes in een met olie ingevette ovenschaal. Meng de peperkaas met de room en giet over de stronkjes, kruid met peper en zout. Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af. Bestrooi met versgehakte krulpeterselie en serveer met het witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon, halveer en verwijder het bittere stukje. Kook ze 10 minuten en laat ze goed uitlekken. Wikkel er telkens een plakje ham rond.

  2. 2

    Leg de witloofstroknjes in een met olie ingevette ovenschaal. Meng de peperkaas met de room en giet over de stronkjes, kruid met peper en zout. Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af. Bestrooi met versgehakte krulpeterselie en serveer met het witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.