Meest recente artikelen

Klassiek kerstmenu: tijd voor traditie

Met kerst meer dan ooit!

Klassiek kerstmenu: tijd voor traditie Artikel

Tradities zijn er om in ere te houden, zeker als ze draaien rond lekker eten! Geniet mee van dit heerlijke klassieke kerstmenu.

Hapje: rundertartaar

Een koud hapje als start van je feestmenu doet het altijd. Een frisse rundertartaar bijvoorbeeld. Maak 'm extra feestelijk door er avocado en granaatappel in te verwerken. Andere klassieke suggesties zijn een krab– of garnaalcocktail, geitenkaaspralines, frisse forelmousse, of oesters.

Save

Voorgerecht: parmentiersoep

Een simpele maar klassieke parmentiersoep op basis van aardappel werk je extra feestelijk af met vis en schelpjes. Ander klassieke soepen die perfect kunnen op het kerstmenu: garnalenbisque, consommé van duifwitloofsoep of de favoriet van alle kinderen: tomatensoep met balletjes.

Hoofdgerecht: reestoofpotje

Veel mensen kiezen traditioneel voor wild op het kerstmenu. Kook je voor een groot gezelschap, dan is een stoofpotje met een salade en kroketjes erbij de makkelijkste oplossing. Het stoofpotje kun je meestal vooraf klaarmaken, net als de salade, en de kroketjes bak je à la minute. Geen zin om ze zelf te maken? Dan koop je toch gewoon een zak in de supermarkt!

Wij kiezen voor een stoofpotje van ree met spruiten-appel-baconsalade en amandelkroketjes erbij.

Liever een ander stoofpotje? Dan val je misschien wel voor dit everzwijnstoofpotje in bier met granaatappelsaus, een wildstoofpot met appeltjes en cranberry’s, of hindestoofpot met vijgen en – jawel! – chocolade.

Dessert: ijstaart

Een ijstaart is – net als kerststronk of bûche – een klassiek dessert dat iedereen lust. Verras eens met een zelfgemaakt exemplaar: helemaal niet moeilijk om te maken en écht lekker.

Voor bij de koffie en thee: zelfgebakken koekjes

Sluit je feestmenu af in stijl met zelfgebakken koekjes bij de koffie en thee. Je kunt ze meestal al een paar dagen vooraf maken, en je kinderen vinden het vast leuk om te helpen. Ook lekker: homemade kerst petit-fours, gevulde speculaasjes, kokos-sneeuwballen, chocoladesnoepjes met granaatappel of glühwein truffels.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen