Meest recente artikelen

Retro kerstmenu: een feestje zoals vroeger

Lekker nostalgisch

Retro kerstmenu: een feestje zoals vroeger Artikel

Zin in de kerst van weleer? Met een retro kerstmenu zit je goed voor dat heerlijk nostalgische kerstgevoel aan tafel. Nog beter: met deze meergangenmenu's kun je veel vooraf doen, waardoor je de avond zelf stressvrij doorkomt. Nu nog sneeuw.

Wordt het dit jaar een nostalgische beef wellington, of een rosbief zoals oma ‘m maakte? Welk retro kerstmenu je ook kiest: het wordt een feestmaal zoals je het kent van vroeger, met een hedendaagse twist

1 Retro kerstmenu met rosbief

Voorgerecht: pompoencarpaccio met burrata en
pancettacrumble

De klassieke wintergroente bij uitstek, in een al even klassiek voorgerecht –  een carpaccio. Maar samen vormen ze een bijzonder bordje. De pompoen snijden doe je gewoon al vooraf.

 

Hoofdgerecht: Rosbief met uiensaus, spinazie en gebakken pastinaak

Le moment suprême: een heerlijk feestmaal! Extra lekker geserveerd met deze pommes duchesse met kruidenzout. Heel wat van de voorbereiding doe je bovendien makkelijk op voorhand.

Dessert: Madeleines met gedroogde veenbessen en witte chocolade

Het lekkerste kerstdessert staat al klaar in de coulissen: deze heerlijk kerstige madeleines, om je feest zoet af te sluiten.

 

2 Retro kerstmenu met beef wellington

Voorgerecht: glaasje met pecorinocrème, gemarineerde meloen en ham

De crème maak je op voorhand, lepel ’m al in de glaasjes en laat ze afkoelen.

Tussengerecht: gegratineerde witloofsoep

Maak de witloofsoep 1 tot 2 dagen op voorhand en bewaar alles op een koele plaats.

Hoofdgerecht: beef Wellington met wildgehakt

Maak de beef Wellington de ochtend van het feest. Je kunt ’m zelfs al helemaal versieren. Ook de jus kun je op voorhand maken. Bewaar alles op een koele plaats. De boter voeg je pas op het laatste moment toe aan de jus, die zorgt voor een mooie glans. Kook de krieltjes al een dag op voorhand.

Dessert: ijstaart met witte chocolade, nougat en veenbessen

Deze ijstaart maak je het best op voorhand. Enkel het goudbruin branden van het eiwit doe je aan tafel.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen