• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oesters met twee vinaigrettes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de sjalotvinaigrette. Klop de rodewijnazijn met de olijfolie, honing en citroensap. Pel en snipper de sjalot, meng door de vinaigrette. Breng op smaak met peper.

  2. 2

    Snipper voor de gembervinaigrette het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Snipper de lente-ui. Meng de sojasaus met de lente-ui, geraspte gember, chilipeper en koriander. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met limoensap en peper.

  3. 3

    Open de oesters of laat ze openen in de viswinkel. Zet ze op een bedje van geschaafd ijs of grof zout. Lepel over vier oesters de sjalotvinaigrette, over de andere vier de gembervinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de sjalotvinaigrette. Klop de rodewijnazijn met de olijfolie, honing en citroensap. Pel en snipper de sjalot, meng door de vinaigrette. Breng op smaak met peper.

  2. 2

    Snipper voor de gembervinaigrette het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Snipper de lente-ui. Meng de sojasaus met de lente-ui, geraspte gember, chilipeper en koriander. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met limoensap en peper.

  3. 3

    Open de oesters of laat ze openen in de viswinkel. Zet ze op een bedje van geschaafd ijs of grof zout. Lepel over vier oesters de sjalotvinaigrette, over de andere vier de gembervinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.