Geraardbergse mattentaarten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geraardbergse mattentaarten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Absolute gebakklassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225° C.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook. Doe er de karnemelk bij, roer voortdurend. Laat 20 minuten koken en blijf roeren tot de melk volledig gestremd is. Giet door een neteldoek en laat de wrongel een nacht uitlekken in die neteldoek. 

  3. 3

    Doe de grofkorrelige wrongel door een fijne zeef.  Splits de eieren. Vermeng de wrongel met een snuifje zout, de eierdooiers, de suiker en het puddingpoeder.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de kaasmassa. 

  5. 5

    Steek plakjes uit het bladderdeeg, iets groter dan de bakvormpjes, zodat ook de wanden van de vormpjes bekleed zijn. 

  6. 6

    Schep er de kaasvulling in. Dek af met plakjes bladerdeeg en druk de randen goed aan, zodat de vulling helemaal in het bladerdeeg verpakt zit. Maak in het midden van het deegdekseltje een gaatje waaruit de damp kan ontsnappen. 

  7. 7

    Bestrijk met losgeklopte eierdooier. Bak de taartjes 40 minuten in een op 225° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225° C.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook. Doe er de karnemelk bij, roer voortdurend. Laat 20 minuten koken en blijf roeren tot de melk volledig gestremd is. Giet door een neteldoek en laat de wrongel een nacht uitlekken in die neteldoek. 

  3. 3

    Doe de grofkorrelige wrongel door een fijne zeef.  Splits de eieren. Vermeng de wrongel met een snuifje zout, de eierdooiers, de suiker en het puddingpoeder.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de kaasmassa. 

  5. 5

    Steek plakjes uit het bladderdeeg, iets groter dan de bakvormpjes, zodat ook de wanden van de vormpjes bekleed zijn. 

  6. 6

    Schep er de kaasvulling in. Dek af met plakjes bladerdeeg en druk de randen goed aan, zodat de vulling helemaal in het bladerdeeg verpakt zit. Maak in het midden van het deegdekseltje een gaatje waaruit de damp kan ontsnappen. 

  7. 7

    Bestrijk met losgeklopte eierdooier. Bak de taartjes 40 minuten in een op 225° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.