Meest recente artikelen

Zo bak je een quiche die altijd lukt

Om mee uit te pakken op je volgende brunch

Zo bak je een quiche die altijd lukt Artikel

Quiches zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens superhandig: je kan er al je restjes in kwijt, 't is snel gemaakt en een pak interessanter dan een boterham om 12 uur. Wij vertellen je hoe je 'm altijd laat lukken.

Een bodem kiezen

De twee best gekende quichebodems zijn bladerdeegbodems en kruimeldeegbodems. Bladerdeeg zelf maken is arbeidsintensief, maar kruimeldeeg kun je heel gemakkelijk zelf maken. Natuurlijk kun je ook gewoon kant-en-klaar deeg kopen in de supermarkt. Ben je vegan? Dan kun je voor een quiche met filodeeg gaan.

Geen zin in de traditionele bodems? Hier vind je bijzondere alternatieven.

Blind bakken

Als je een krokante bodem wil, is je deeg blind bakken geen overbodige luxe. Je hoeft trouwens niet speciaal bakparels in huis te halen: met droge linzen of rijst lukt het net zo goed!

Groenten aanstoven

Sommige hardere groenten stoof je beter eerst even aan voor je ze aan de quiche toevoegt. Zo worden ze al wat zachter en krijgen ze bovendien extra smaak. Laat ze wel goed drogen (door ze te laten uitlekken in een zeefje of droog te deppen met keukenpapier) voor je ze op de bodem legt, anders kan die zompig worden. Als je bladgroenten zoals spinazie toevoegt, mag je deze stap zeker niet overslaan!

De basisvulling maken

Heel veel hangt af van de juiste basisvulling. Iedereen weet dat die gemaakt wordt met room, melk en eieren, maar over de hoeveelheden zijn de meningen verdeeld. Wij hanteren op de redactie meestal dit basisrecept:

  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 100 ml melk

Vergeet je vulling ook zeker niet te kruiden met voldoende peper, zout en nootmuskaat. Als je dat lekker vindt, kan je er ook wat geraspte kaas aan toevoegen.

De juiste volgorde hanteren

Voeg altijd eerst de groentjes (en de rest) toe, en daarna pas het eimengsel. Op die manier ben je er zeker van dat alles mooi verdeeld is.

Alles afwerken

Kaas is geen noodzakelijk ingrediënt in een quiche, maar als je dat lekker vindt kun je op het einde nog een genereuze hoeveelheid geraspte kaas over je quiche strooien. Zet de quiche in een op 180°C voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. De quiche is klaar als ie niet meer vloeibaar is in het midden (test met een satéprikker of een scherp mesje). Met deze tips weet je altijd of je quiche goed gebakken is.

Bekijk ook deze video

De lekkerste recepten voor quiche

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen