Meest recente artikelen

Wat is het populairste zomerrecept volgens de Belgen?

Dit zochten jullie het meest!

Wat is het populairste zomerrecept volgens de Belgen? Artikel

Google onderzocht welke recepten er in de zomer van 2017 het meest gezocht werden in België. Wat denk jij dat dé zomertopper was? We verklappen alvast dit: wij zijn er ook gek op!

1 Courgettesoep

Dé onbetwiste zomertopper! Wij eten ze het liefst met een lepeltje kruidenkaas erin. Maar ontdek ook onze andere soepen met courgette.

2 Tiramisu

Net terug van Italië? Of staat het land nog op je bucket list? Dit dessert doet je wegdromen. Bekijk ook al onze varianten op de klassieke tiramisu.

3 Pizza

Nog zo’n Italiaanse klassieker waar je echt alle kanten mee uit kunt. Heerlijk uit het vuistje, op je terras. Bekijk hier al onze recepten voor pizza. Want homemade is echt het allerlekkerste.

4 Pannenkoeken

Omdat het gewoon altijd smaakt, zo’n heerlijke pannenkoek. Maar het moet niet altijd een gewone zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van deze pannenkoekslakken? Ontdek hier nog meer ideeën met pannenkoeken.

5 Guacamole

Sergio Herman zou zeggen: “Summer on a plate!” Deze heerlijke avocadospread doet je dromen van Mexicaanse stranden. Ontdek hier wat je er allemaal mee kunt doen. Wel oppassen voor een avocadohand!

6 Barbecue

Dé topper op hete zomerdagen – en die hebben we deze zomer wel gekregen! Van spiesjes over papillot tot een heel ribstuk op de grill: u vraagt, wij draaien.

7 Quiche

Van een klassieke quiche lorraine tot een hippe Mexicaanse quiche: we hebben voor elk wat wils. Ontdek hier meer dan 200 quicherecepten.

8 Mosselen

Is een Belgische klassieker eerder jouw ding? Ook die kun je op 101 manieren klaarmaken. Proef onze recepten met mosselen.

9 Chili con carne

Lekker met tortilla’s, met rijst of een aardappel uit de oven: chili con carne is makkelijk te maken én brengt de zon in je bord. Probeer hier onze recepten, con of sin carne.

10. Quinoa

Een zaadje uit de Andes dat wereldberoemd is geworden en ook de weg naar onze keuken heeft gevonden. Heerlijk als bijgerecht in plaats van aardappels, pasta of rijst, maar ook als bestanddeel voor zomerse salades of zelfs in een dessert. Ontdek hier al onze recepten met quinoa.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen