Meest recente artikelen

Op deze 21 adresjes eet jij de lekkerste mosselen

Topadresjes!

Op deze 21 adresjes eet jij de lekkerste mosselen Artikel

Goed nieuws: het mosselseizoen is weer begonnen. Geen beter moment dus om deze topadresjes uit te testen. Smakelijk!

Antwerpen

1 De Bomma in Antwerpen

Eenvoudige, eerlijke keuken in een nostalgisch kader. Denk stoverijen, tomaat-garnaal, tongrolletjes, witloof in de oven en… mosselen.

Op het menu: Vijf bereidingen met mosselen, waaronder mosselen 'De Bomma'.

2 De Engel in Zandhoven

Het grote terras biedt veel plaats voor groepen en feesten, maar is ook de ideale plek om gewoon eens een pot lekkere mosselen te eten.

Op het menu: Mosselen natuur, mosselen 'De Engel' (roomsaus met groentjes), op z'n Provençaals, in witte wijn, met knoflook of met curry. Ook hier kunnen de liefhebbers rauwe mosselen bestellen als voorgerecht.

3 Maritime in Antwerpen

Een huis van vertrouwen in Antwerpen, al meer dan vijftig jaar. Bekend om zijn traditionele keuken, indrukwekkende wijnkaart en onberispelijke service. Er is ook een terras.

Op het menu: Acht verschillende mosselbereidingen, onder andere met madrascurry en gebakken.

4 Plaasj Kaffee in Antwerpen

Het fantastische zicht op de Schelde van op Linkeroever, het vakantiegevoel en het grote overdekte en verwarmde terras lokken elke dag honderden Plaasj-aficionados. De kaart is uitgebreid en origineel, de mosselbereidingen zijn dat ook.

Op het menu: Vier verschillende mosselbereidingen, van natuur tot 'van de chef' (venkel, dragon, tijm) over Thais (citroengras, gember en kokos) tot 'Bloody Mary' (wodka, tomatensap en selder). Voor de kleine eters zijn er ook porties van 0,9 in plaats van 1,2 kilo.

5 Het Nieuwe Palinghuis in Antwerpen

Dit uitstekende stijlvolle visrestaurant in het hartje van de stad is al meer dan dertig jaar een vaste waarde voor levensgenietende Antwerpenaars.

Op het menu: De mosselen in room-knoflooksaus zijn de specialiteit. Verder kun je er ook genieten van rauwe, gekookte of gebakken mosselen en mosselen in witte wijn.

Oost-Vlaanderen

6 Fredje Friet in Oudenaarde

Eigenaars Freddy en Marina laten deze succesvolle frituur in het bescheiden Mater op volle toeren draaien. Sympathiek, eerlijk en lekker zijn hier de sleutelwoorden.

Op het menu: Mosselen à volonté, met brood of frietjes, gebakken in ossewit!

7 Brasserie Bridge in Gent

Onder de beroemde kathedraal vermengen toeristen en echte Gentenaars zich met elkaar in deze hedendaagse brasserie. Hier eet je volgens velen de beste mosselen van Gent.

Op het menu: Mosselen in wijn, mosselen natuur of mosselen met knoflook en room.

West-Vlaanderen

8 Kombuis in Oostende

Is het een frietkot? Is het een vissershuis? Neen, het is een heus restaurant, waar je de beste en meest verse mosselen van Oostende kunt eten. Mét Radio 2 op de achtergrond.

Op het menu: Mosselen op tien verschillende wijzen. De mayonaise bij de frieten is huisgemaakt.

9 De Mosselbeurs in Oostende

De Koningin der Badsteden mag fier zijn op de Mosselbeurs. Reserveren is altijd een must. Voor de vleeseters is er heerlijke filet pur.

Op het menu: Maar liefst zeventien mosselbereidingen. Mosselen met geitenkaas en appel, iemand?

10 De Oesterput in Blankenberge

De Oesterput is een goed geoliede machine waar mensen werken die hun 'stiel' kennen, al vier generaties lang. Eigenlijk is alles hier lekker, maar aan een dampende pot Zeeuwse mosselen kunnen wij moeilijk weerstaan.

Op het menu: Mosselen Piet, natuur of met witte wijn. Voor de liefhebbers zijn er ook rauwe mosselen!

11 De Engel in Torhout

Hier wordt enkel volgens de seizoenen gekookt: in het najaar wild, in het voorjaar asperges en in de zomer mosselen. Helemaal comme il faut, al vier generaties lang.

Op het menu: Behalve mosselen zijn er veel klassiekers, waaronder gerijpt en gegrild vlees.

12 Jan Van Eyck in Brugge

Op het sfeervolle terras op het gezellige Jan Van Eyckplein in hartje Brugge worden van juli tot februari de heerlijkste mosselen opgediend.

Op het menu: Mosselen natuur, met witte wijn of met knoflook én Zeeuwse mosselen met Brugse Zot.

Limburg

13 Frituur Stas-Dejong in Tongeren

Iedereen in Tongeren kent Frituur Stas-Dejong op de Grote Markt van Tongeren. Hier worden enkel Zeeuwse mosselen geserveerd van de allerbeste kwaliteit, het zogenaamde Goudmerk, al meer dan tachtig jaar!

Op het menu: Mosselen Natuur, mosselen in wijn, mosselen in knoflooksaus, mosselen met dragonsaus, mosselen provençale, mosselen in wijnroomsaus en mosselen met currysaus. Er zijn ook mosselkroketten en op bestelling rauwe mosselen.

 

14 Caracole in Hasselt

Onder het motto 'Seafood & more' serveert Caracole mosselen, zeetong en seizoengerechten. Binnen waan je je in een vissershuisje, buiten geniet je van de zon op het terras.

Op het menu: Negen soorten mosselen waaronder enkele originele bereidingen zoals mosselen met Ricard en venkel, met Duvel of met Roquefort.

Vlaams-Brabant

15 De Valck in Leuven

Wie mosselen zegt in Leuven, zegt De Valck. Verser dan hier kun je ze bijna niet krijgen.

Op het menu: Vier verschillende bereidingen, maar met mogelijkheid tot supplementen zodat je pot mosselen helemaal naar jouw smaak op tafel komt.

16 't Kriekske in Halle

Hier eet je de klassiekers van de Belgische, Franse en Spaanse keuken. Eerlijk en seizoensgebonden. Na een wandeling in het bekende Hallerbos laten we dan ook graag de mosselen aanrukken.

Op het menu: Zes bereidingen: natuur, met witte wijn, à la Provençale, met room, met knoflook, met room en knoflook. Je kunt kiezen tussen 800 g of 1,2 kg mosselen.

Brussel

17 Friture René in Brussel

Authentiek, ongekunsteld en veel meer dan een frituur. In deze familiezaak worden al sinds 1932 op geblokte tafellakens garnaalkroketten, steak of stoverij voorgeschoteld. En mosselen natuurlijk.

Op het menu: Mosselen natuur, Provençaals en 'à l'escargot', met knoflookboter.

18 Le Zinneke in Brussel

Hier wordt steevast gewerkt met producten van verse en gezonde, lokale, ambachtelijke, biologische teelt. Het oer-Brusselse 'Le Zinneke' draagt bovendien met trots het Slowfood-logo.

Op het menu: In Le Zinneke bereiden ze de mosselen op –schrik  niet – maar liefst 69 verschillende manieren. Wat dacht je van Mosselen Mé Luuk en Witte Wijn, Mosselen Johnny of Mosselen Congolaises?

19 La Mareé in Brussel

Net achter de vismarkt vind je La Marée. Gezellig, lekker en kraakvers. Dat geldt voor al de heerlijke visgerechten, en ook voor de mosselen.

Op het menu: Je kunt kiezen tussen gemarineerd, met witte wijn, op zijn Provençaals of van het huis. Niet avontuurlijk, wel helemaal comme il faut.

20 Aux Armes de Bruxelles in Brussel

Een echt Brussels instituut 'sinds 1921', dit restaurant. Gelegen tussen de tourist traps van de Beenhouwersstraat, en een must voor wie van de Belgische klassiekers houdt. Alles is er vers en huisgemaakt. Toots Thielemans, Jacques Brel en Koning Leopold III waren fan.

Op het menu: Mosselen à la Marinière, met witte wijn en room, Provençaalse groenten (tomaat en knoflook) en Spaanse peper.

21 La Marie-Joseph in Brussel

Eten bij La Marie-Joseph in Brussel is een heuse ervaring. Je vergaapt je aan de kunst aan de muren en aan de klassieke degelijkheid en de uitstekende kwaliteit van de gerechten in dit visrestaurant. De mosselen worden dan ook perfect bereid.

Op het menu: Jumbomosselen à la marinière met frietjes, Marollesaus en mayonaise.

Lees ook …

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen