Recept

Kikkererwtenburger met komkommersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recht uit de wereldkeuken

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in olijfolie en laat wat afkoelen.

  2. 2

    Spoel en droog de koriander. Spoel de kikkererwten en mix ze met de koriander fijn in de blender. Meng met de gefruite ui en knoflook, de sesampasta, het citroensap, komijnpoeder, peper en zout. Vorm er kleine hamburgers van.

  3. 3

    Spoel de komkommer en snij in plakjes. Spoel de lente-ui en snij in ringetjes. Hak de gekonfijte citroen. Meng en maak aan met olie, peper en zout.

  4. 4

    Meng de yoghurt met de gehakte groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm de tortilla’s. Bak de burgers goudbruin in olijfolie. Serveer ze met de tortilla’s, de komkommer en de yoghurt. Werk af met sesamzaadjes, olijfolie en eventueel een takje peterselie of munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kikkererwtenburger met komkommersalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!