Recept

Spinazieburger met tomatensaus en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper 2 uien. Stoof ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Hak de spinazie en het brood fijn. Voeg toe aan de ui en stoof even mee.

  2. 2

    Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas en de eieren toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak 4 burgers van het mengsel. Breng de bloem op smaak met peper en zout en wentel de burgers erdoor. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Pel en snipper de ui voor de saus en stoof 'm glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de tomaten en de oregano bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een beetje suiker toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en meng ze, met de gehakte peterselie, door de rijst.

  5. 5

    Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in een pan met boter of olie. Serveer met de rijst en de tomatensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazieburger met tomatensaus en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!