Recept

Radijspickles met zalm in sesamkorst en wortelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bestrooi de radijzen in een zeef met zout (1 el). Laat 20 minuten rusten. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Doe de azijn met de suiker en de 50 ml water in een bokaal met deksel en roer tot de suiker is opgelost. Doe de mosterd- en venkelzaadjes, peperbollen, peterselie, dille en radijzen erbij en roer om. Zet minstens 20 minuten in de koelkast alvorens te serveren.

  3. 3

    Stoom of kook de wortelen zacht en pureer ze. Meng er de sesam- en koolzaadolie onder en kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Rol de zalmfilets in de sesamzaadjes, verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de filets 3 minuten aan elke kant. Serveer met pickles en de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Radijspickles met zalm in sesamkorst en wortelpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Bestrooi de radijzen in een zeef met zout (1 el). Laat 20 minuten rusten. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Doe de azijn met de suiker en de 50 ml water in een bokaal met deksel en roer tot de suiker is opgelost. Doe de mosterd- en venkelzaadjes, peperbollen, peterselie, dille en radijzen erbij en roer om. Zet minstens 20 minuten in de koelkast alvorens te serveren.

  3. 3

    Stoom of kook de wortelen zacht en pureer ze. Meng er de sesam- en koolzaadolie onder en kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Rol de zalmfilets in de sesamzaadjes, verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de filets 3 minuten aan elke kant. Serveer met pickles en de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!