Radijspickles met zalm in sesamkorst en wortelpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Radijspickles met zalm in sesamkorst en wortelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bestrooi de radijzen in een zeef met zout (1 el). Laat 20 minuten rusten. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Doe de azijn met de suiker en de 50 ml water in een bokaal met deksel en roer tot de suiker is opgelost. Doe de mosterd- en venkelzaadjes, peperbollen, peterselie, dille en radijzen erbij en roer om. Zet minstens 20 minuten in de koelkast alvorens te serveren.

  3. 3

    Stoom of kook de wortelen zacht en pureer ze. Meng er de sesam- en koolzaadolie onder en kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Rol de zalmfilets in de sesamzaadjes, verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de filets 3 minuten aan elke kant. Serveer met pickles en de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bestrooi de radijzen in een zeef met zout (1 el). Laat 20 minuten rusten. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Doe de azijn met de suiker en de 50 ml water in een bokaal met deksel en roer tot de suiker is opgelost. Doe de mosterd- en venkelzaadjes, peperbollen, peterselie, dille en radijzen erbij en roer om. Zet minstens 20 minuten in de koelkast alvorens te serveren.

  3. 3

    Stoom of kook de wortelen zacht en pureer ze. Meng er de sesam- en koolzaadolie onder en kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Rol de zalmfilets in de sesamzaadjes, verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de filets 3 minuten aan elke kant. Serveer met pickles en de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.