Meest recente artikelen

Bevatten voorgesneden groenten evenveel vitaminen?

Lekker makkelijk, maar is het ook gezond?

Bevatten voorgesneden groenten evenveel vitaminen? Artikel

Voorgesneden groenten kopen kan je op een drukke dag heel wat tijd en stress besparen. Maar is het ook even gezond als zelf al het snijwerk verrichten? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts serveert niet enkel lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op al jouw kookvragen, mét praktische tips. Ze heeft een master in de biomedische wetenschappen met specialisatie 'Voeding' op zak. Ze is dus de perfecte persoon om voedingsadvies aan te vragen. Dit keer: Bevatten voorgesneden groenten evenveel vitaminen?

Het antwoord van Karolien

"Zodra groenten van het veld gehaald worden, treedt er traag maar gestaag vitamineverlies op. Een extra bewerking, zoals voorsnijden, draagt daartoe bij, omdat de plantencellen meer blootgesteld worden aan licht en lucht en de vitaminen dus sneller stukgaan. Dit kleine verlies weegt echter niet op tegen de gezondheidsvoordelen die de groenten nog steeds te bieden hebben: ze bevatten nog steeds veel vitaminen en mineralen en het vezelgehalte is zelfs nog helemaal intact! Voorgesneden groenten zorgen ervoor dat je na een drukke dag nog de moed vindt om een voedzame maaltijd op tafel te zetten. Ze zijn dus een prima keuze!"

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen