Recept

Fish & chips 'kokosstyle' met auberginefrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieker maar dan een tikkeltje exotisch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines, snij ze in frieten. Meng ze met 1 eetlepel kokosolie. Kruid met knoflookpoeder, peper en zout. Rooster 20 à 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  2. 2

    Mix voor de kokosmayonaise het ei, de eidooier, de mosterd en het citroensap. Voeg er de kokosolie aan toe. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Dep de vis droog. Meng de kokosbloem en -schilfers in een kom. Kruid met knoflookpoeder, peper en zout. Neem 2 diepe borden, vul het eerste met kokosmelk en het tweede met de droge kokosmengeling. Wentel de vis eerst door de melk en dan door de droge kokosmix.

  4. 4

    Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de vis 2 à 3 minuten aan elke kant. Serveer met de auberginefrietjes en de kokosmayonaise. Werk af met geroosterde kokos en chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fish & chips 'kokosstyle' met auberginefrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!