Meest recente artikelen

Zelf gehaktballetjes maken: zo rol je de perfecte balletjes

Met video

Zelf gehaktballetjes maken: zo rol je de perfecte balletjes How to's

Eigenhandig gerolde balletjes zijn zo veel lekkerder dan kant-en-klaar. En zelf gehaktballetjes maken is zo makkelijk dat het zonde zou zijn van het niet te doen. Of je ze nu serveert bij spaghetti, in een soep of met tomatensaus: met onze tips rol jij voortaan altijd het perfecte balletje.

Jong of oud, groot of klein: iedereen is gek op balletjes. Bovendien pas je ze zo makkelijker aan aan het gerecht waarvoor je ze bereidt, of aan je eigen smaak. Zelf gehaktballetjes maken betekent dus meer smaak én een beter resultaat. Met enkele kneepjes onder de knie rol je de perfecte gehaktbal. Scrol zeker door naar de video waarin we het stap voor stap voordoen.

Zelf gehaktballetjes maken: zo doe je het

  1. Zelf goede balletjes maken, begint bij het juiste gehakt. Voor het beste resultaat gebruik je gemengd gehakt. Dat heeft niet alleen meer smaak, het is ook heerlijk smeuïg.
  2. Bind het gehakt met een losgeklopt eitje en voeg wat broodkruim, paneermeel of panko toe. Zo vallen je balletjes minder makkelijk uit elkaar en krijg je de juiste textuur.
  3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout, en werk af met verse groene kruiden zoals peterselie, rozemarijn of tijm.
  4. Verdeel het gehakt in gelijke porties en rol balletjes van dezelfde grootte, met je handen of met behulp van een lepel. Maak je handen vooraf even nat, zo blijft het vlees niet plakken en werk je sneller en netter.
  5. Wil je gehaktballetjes die tegelijk gaar én krokant zijn? Kook ze dan eerst kort in vleesbouillon en bak ze daarna pas aan in de pan. Zo blijven ze sappig vanbinnen met een mooi goudbruin korstje aan de buitenkant.

Welk gehakt gebruik je het best?

Vette gehaktsoorten zorgen voor het beste resultaat.

  • Met varkensgehakt of lamsgehakt maak je smaakvolle, sappige balletjes.
  • Maar ook gemengd gehakt – varken en kalfs – is een prima keuze.
  • Gebruik je kippengehakt? Bak de balletjes dan niet te lang, want kip droogt sneller uit. Hou ze dus goed in het oog.

Zelf gehaktballetjes maken? Bekijk de video!

 

De lekkerste gerechten met je zelfgemaakte balletjes

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen