Recept

Kalfsballetjes in tomatensaus met andijviepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: “Voeg een snuifje kaneel of fijngesnipperde verse kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum toe aan je gehaktballetjes.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de andijvie en snipper fijn. Spoel de selder en snij in boogjes. Pel en snipper de uien en de knoflook.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de helft van de ui. Meng met het kalfsgehakt, het ei en het paneermeel. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Rol hapklare balletjes van het gehakt. Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Schep ze uit de pan, ze hoeven nog niet helemaal gaar zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een pan en stoof er de rest van de ui en de selder in aan. Voeg de passata toe en laat even inkoken. Voeg de suiker toe. Leg na 10 minuten de balletjes in de saus en laat ze verder garen.

  4. 4

    Verhit een scheutje arachideolie in de wok en roerbak de andijvie. Giet intussen de aardappelen af en pureer ze met een klontje boter en de zure room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de andijviereepjes onder.

  5. 5

    Schep de puree op een bord, maak er een kuiltje in en leg er enkele balletjes met tomatensaus en selder in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsballetjes in tomatensaus met andijviepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!