Recept

Balletjes in currysaus met verse ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt! 

“Als je geen fan bent van koriander, kun je het in de balletjes vervangen door extra peterselie. Bij de ananas kies je voor verse munt.”

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Snipper de peterselie en de helft van de koriander. Meng het gehakt met de gesnipperde kruiden, het havermeel en de currypasta, kruid met peper en zout en rol er hapklare balletjes van. Bak de balletjes aan in een scheutje olijfolie en laat ze op een zacht vuur garen.

  2. 2

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook aan. Voeg de gember, de currypasta en het kerriepoeder toe en roer goed tot alle geuren vrijkomen. Blus met de kokosmelk en laat op een zacht vuur inkoken tot een smeuïg sausje.

  3. 3

    Maak de paprika schoon en snij hem in fijne blokjes. Maak de broccoli schoon en verdeel die in roosjes. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de paprika en de broccoli in enkele minuten gaar.

  4. 4

    Maak de ananas schoon en snij hem in hapklare blokjes. Snipper de rest van de koriander en meng die onder de ananas.

  5. 5

    Verdeel de balletjes over diepe borden en lepel er een beetje van de currysaus bij. Serveer de balletjes met de gewokte groenten en de verse ananas en werk ze af met de extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes in currysaus met verse ananas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!