Recept

Kipballetjes met pittige erwtjespuree en yoghurtsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Puree maken zonder aardappelen lukt perfect en onze kinderen proeven het niet eens. Ook van broccoli, bloemkool, pastinaak of knolselder kun je een smeuïge puree maken. Probeer ook eens enkele verrassende combinaties, zoals bloemkool-pastinaak of erwtjes-broccoli.” 

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette en rasp heel fijn in de blender. Pel en pers de knoflook. Meng de geraspte courgette onder het kippengehakt en breng op smaak met de geraspte citroenschil, de knoflook, de peterselie en wat peper en zout. Rol er hapklare balletjes van en laat ze 10 minuutjes opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Maak de puree. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Verhit olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook glazig. Voeg de erwtjes toe en roerbak ze gaar. Doe alles in de blender en mix samen met de munt tot een smeuïge puree. Voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de saus. Meng de yoghurt met de tahin en roer goed los. Breng op smaak met citroensap, -schil, peper en zout.

  4. 4

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de balletjes goudbruin en krokant. Serveer de balletjes met de erwtjespuree en lepel het sausje erbij. Werk af met een fris takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipballetjes met pittige erwtjespuree en yoghurtsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!