Recept

Crunchy chicken burger met green goddess-saus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zo'n zelfgemaakte burger gaat er bij ons altijd in. De frisse green goddess-saus maakt het helemaal af.

bereiding
 1. 1

  Maak de green goddess-saus. Mix alle ingrediënten, behalve het citroensap, met de staafmixer tot een gladde groene saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap (hiervoor kun je de citroen persen waar je ook de schil van nodig hebt). Als de saus niet lopend genoeg is, kun je een scheutje water toevoegen.

 2. 2

  Snij de kipfilets overlangs door, zodat je 2 plattere filets krijgt. Zet een kommetje klaar met de bloem en kruid die met peper en zout. Hou enkele takjes peterselie apart voor de afwerking en snij de rest fijn. Doe de peterselie met de citroenschil en de panko in een tweede kommetje. Klop het ei los in een derde kommetje. Wentel de kipfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 180°C of bereid de kipfilets op de barbecue. Zet een pan op het vuur met 3 eetlepels olijfolie en laat heet worden. Bak de kipfilets langs beide kanten krokant en goudbruin in de pan. Haal ze uit de pan, schik ze in een ovenschaal en gaar nog 10 minuten verder in de hete oven.

 4. 4

  Spoel de rucola en zwier droog. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

 5. 5

  Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snij in parten. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Meng onder de tomaatjes.

 6. 6

  Snij de pistolets door en leg ze even met de snijkant op de grill. Leg wat rucola op een pistolet, schik er de kipburger op en lepel er dan de tomaatjes en rode ui op. Brokkel er de feta over en lepel er een flinke toef green goddess-saus op. Werk af met een takje bladpeterselie en dek af met de bovenkant van de pistolet. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crunchy chicken burger met green goddess-saus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!