Recept

Aardappelsalade met groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere salade voor bij de BBQ met heerlijke green goddess-dressing! 

bereiding
  1. 1

    Maak de gepelde rode ui. Pel de rode ui en snij ‘m in flinterdunne ringen. Maak een mengeling van de wittewijnazijn, het citroensap en de rietsuiker en breng op smaak met peper en zout. Laat de uiringen hierin 1 uur pekelen tot ze zachter zijn.

  2. 2

    Maak de green goddess-dressing. Spoel de kruiden. Pureer alle ingrediënten behalve het citroensap met de staafmixer tot een gladde groene saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Als de saus niet lopend genoeg is, kun je er een klein scheutje water aan toevoegen.

  3. 3

    Spoel de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en laat volledig afkoelen. Snij de aardappelen doormidden en bak ze even op in de olijfolie.

  4. 4

    Blancheer de groene asperges 30 seconden, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Spoel de komkommer en snij ‘m met de mandoline in lange dunnen slierten. Maak de venkel schoon, hou het loof bij en snij de knol in superfijne plakjes.

  5. 5

    Kook de eitjes in 6 minuten halfgaar. Giet af en laat afkoelen onder stromend koud water, zo blijft de dooier lekker smeuïg.

  6. 6

    Stel een salade samen van de aardappeltjes, de asperges, de komkommer en de venkel. Hussel de green goddess-dressing erdoor en werk af met een zachtgekookt eitje en de gepekelde rode ui. Werk af met nog wat venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade met groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!