Meest recente artikelen

4 verrassende versiertrucjes voor je cake

Voor gebak met wow-factor!

4 verrassende versiertrucjes voor je cake Artikel

Heb je een lekkere cake gebakken en wil je 'm wat feestelijker maken? Met enkele simpele trucjes kun je je cake versieren en tover je het simpelste gebak om tot een pronkstuk!

1 Leve de spuitzak

De heilige spuitzak. Je hoeft het ding enkel maar te vullen en je bent klaar om te versieren. Het leuke is dat je kunt kiezen uit verschillende opzetstukjes voor fijne, gekartelde, platte… lijnen. Met een gekarteld opzetstukje maak je bijvoorbeeld prachtige bloemen in een handomdraai! Lees hier al onze tips over hoe je een spuitzak gebruikt.

 

2 Ultraglad glazuur

Niet te veel krulletjes en bolletjes voor jou? Met een spuitzak en wat kleurstof maak je al fantastische taarten, neem daar nog eens een paletmes en een draaischotel bij en je werkt je cake supernetjes af, voor een adembenemend resultaat!

 

3 Speel met kleur

Verdeel je cakedeeg in verschillende delen en geef elk deel met voedingskleurstof (of met cacaopoeder of rodebietenpoeder) een tintje. Doe de verschillende kleurtjes in de bakvorm (in laagjes, gemarmerd… wat jij het mooiste vindt) en bak je cake. Werk de buitenkant af met een lekker glazuur en/of een leuke topping. En wanneer je dan de cake aansnijdt… verrassing!

 

4 Denk 3D

Een trucje afgekeken bij chefs en bakkers: breng volume in je gebak. Lekker veel fruit erbovenop, of een afwerking met koekjes, met noppen slagroom of boterroom… Wow-factor verzekerd!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen