Recept

Charlottetaart met aardbeienmousse en pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze prachtig zomerse taart maak je sowieso indruk! De taart heeft 4 uur nodig in de diepvriezer + extra tijd om op te stijven. Gebruik een springvorm van 24 cm of twee vormen van 12 en 18 cm. 

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Spoel 400 g aardbeien en verwijder de steeltjes. Pureer ze met een staafmixer of in de blender. Verwarm 3 eetlepels van deze aardbeienpuree in de microgolfoven, knijp de gelatine uit en los op in de warme aardbeienpuree, roer goed. Voeg bij de rest van de aardbeienpuree.

  2. 2

    Klop de eiwitten op met een snuifje zout. Hak 80 gram pistachenoten fijn. Klop de room op met de mascarpone en voeg geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Meng er voorzichtig de aardbeienpuree, fijngehakte pistachenoten en eiwitten onder.

  3. 3

    Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Lepel wat aardbeienmousse op de bodem, zodat de koekjes blijven staan. Zet rondom rond aan de rand van de taartvorm de boudoirkoekjes rechtop. Vul het geheel op met de aardbeienmousse. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak intussen de muntgranité. Zet een pannetje op het vuur met 150 ml water, de suiker en het limoensap. Laat 2 minuten koken, zet van het vuur en laat afkoelen. Hak de blaadjes munt fijn en voeg toe aan het suikerwater. Giet in een bakje, zet in de diepvries en ga er elk uur met een vork door om de granité los te maken. Herhaal dit 3 à 4 uur.

  5. 5

    Hak de overige pistachenoten grof en spoel de rest van de aardbeien. Werk de taart af met de aardbeien, de rest van de gehakte pistachenoten en serveer met de frisse muntgranité.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Charlottetaart met aardbeienmousse en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!