Recept

Biscuit met botercrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze biscuit bewijst dat een feestelijke taart ook makkelijk en goedkoop kan zijn.

bereiding
  1. 1

    Maak de biscuit volgens dit recept. 

  2. 2

    Doe de eiwitten en de suiker in een propere hittebestandige kom. Zet de kom in een kookpot met water en klop de eieren met de suiker tot 65°C. Heb je geen thermometer, neem dan wat van het suikermengsel tussen je vingers. Als de suiker geen korrelige structuur meer heeft en warm is, is het klaar. 

  3. 3

    Haal van het vuur en klop stijf met een mixer in 5 à 10 minuten. Mix de boter er beetje bij beetje onder. Doe in een spuitzak.

  4. 4

    Bestrijk de biscuit met een laagje botercrème, maak mooi effen met een spatel. Laat even opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Spuit 3 toefjes van onder naar boven op de zijkant van de biscuit, wrijf de toefjes uit met een kleine spatel of paletmes en herhaal rond de biscuit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuit met botercrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!