Meest recente artikelen

S.O.S. spuitzak

Met deze tips word je zó een pro.

S.O.S. spuitzak Artikel

Slagroom, chocolade, puree, ganache ... Wanneer je er je gerecht of bord mee wilt verfraaien, kun je niet zonder een spuitzak!

De soorten

Spuitzakken worden gemaakt in verschillende materialen. Meestal zijn ze van katoen of nylon. Deze moet je goed schoonmaken! Keer je zak binnenste buiten en schraap er alle overgebleven restjes goed af. Laat je zak achteraf ook goed opdrogen.

Maar niet alle soorten zijn even duurzaam. Je hebt ook wegwerpspuitzakken uit plastic. Of spuitzakken die je zelf maakt uit bakpapier.
Welke spuitzak je ook kiest, zorg ervoor dat hij voldoende groot is. Overschot is beter dan een tekort als je ermee aan de slag gaat.

Mondjes

Ook in de mondjes van je spuitzak heb je keuze te over. Voor stippen of lijntjes gebruik je een gewoon rond mondje, maar wanneer je bijvoorbeeld bloemen of sterretjes wil spuiten, kan je een stervormige tip gebruiken.

Je kan de mondjes apart kopen in de winkel. Bij de wegwerpspuitzakjes uit platic kan je ook gewoon het puntje van de spuitzak knippen nadat je hem gevuld hebt.

Vullen

Na het kiezen van je zak en mondje, begint het echte werk. Omdat je de vulling uit de zak moet knijpen, mag je zak niet tot de rand gevuld zijn. Vul je zak dus 3/4 met de gekozen vulling en draai de bovenkant goed dicht. Neem de zak met de ene hand vast bij het mondje en met de andere hand bovenaan waar je de zak hebt dicht gedraaid. Duw goed op de vulling zodat er geen lucht meer uit het mondje komt.

En nu experimenteren maar! Dat kan bijvoorbeeld met deze hertoginnenaardappelen, soesjes met slagroom, cannelloni gevuld met ricotta en nog veel meer.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen