Recept

Pistache kerstrol met mascarpone

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk en mooi dessert voor op de kersttafel.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet in.

 2. 2

  Klop de eieren en de suiker tot een lichte crème. Zeef de bloem en spatel samen met het zout voorzichtig door het beslag. Strooi de gemalen pistachenoten erdoor en meng.

 3. 3

  Giet het beslag op het ingevette bakpapier en strijk gelijkmatig uit. Bak in 10 à 12 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven.

 4. 4

  Haal de biscuit uit de oven en leg op een keukenhanddoek die bedekt is met kristalsuiker. Draai de biscuit om zodat hij met de cakezijde op de handdoek ligt. De suiker voorkomt dat de biscuit aan de handdoek blijft kleven. Trek nu het bakpapier van de cake. Laat verder afkoelen.

 5. 5

  Mix voor de vulling de basilicum en de zonnebloemolie. Mix de mascarpone glad en zeef de poedersuiker erdoor. Voeg de plattekaas, het basilicummengsel en de gehakte pistachenoten toe en roer voorzichtig door de mascarpone.

 6. 6

  Neem driekwart van de vulling en smeer uit over de biscuit. Blijf 1 centimeter van de rand. Rol de biscuit voorzichtig op en zet in de koelkast. Bestrijk de biscuitrol met de rest van de vulling. Werk af met pistachenoten en eventueel wat witte chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistache kerstrol met mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!