Recept

Gefrituurde calamares en rouget met limoenaioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor op je tuinfeest! 

bereiding
  1. 1

    Snij de calamares in ruitpatroon in en snij ze daarna in hapklare stukken. Meng de bloem met het chilipoeder, peper en zout.

  2. 2

    Verhit de olie in de friteuse tot 170°C. Wentel de calamares en rougetfilets in de gekruide bloem. Frituur de visjes en calamares goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Rasp 1 limoen en pers het sap uit. Snij de andere in partjes. Pel en pers de knoflook. Meng de mayonaise met de knoflook, de kurkuma en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een kommetje en strooi er de geraspte limoenschil over.

  4. 4

    Hak de koriander fijn. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringetjes. Verdeel de visjes en calamares over een grote serveerschaal, zet er de limoenaioli bij. Strooi er de koriander, de chilipeper en de chilivlokken over. Serveer met de partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gefrituurde calamares en rouget met limoenaioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!