Recept

Gevulde pijlinktvis met caponata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het blijft zomeren in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Geniet samen met haar gezin van lekker snelle recepten, zoals deze gevulde pijlinktvis met caponata. Lekker met een toastje of stokbrood erbij. Natalie: "Inktvistubes kun je ook diepgevroren kopen. Ik heb ze in de zomer altijd in huis. Ideaal voor een snelle apero, maar ook om ze te vullen. In plaats van het gehakt kun je ook vis gebruiken die je fijnmaalt of koude rijst die je op smaak brengt met veel extra kruiden".

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de caponata. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de selder, de aubergine en de paprika schoon en snij ze in fijne blokjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de andere groenten toe en blus met de rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes, de kappertjes en de olijven toe en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Meng het gehakt met de geraspte gember, de chilipeper, de koriander en het paneermeel tot een smeuïg geheel en kruid met peper en zout. Vul er de inktvistubes mee en maak ze bovenaan toe met een prikkertje. Hou de tentakels nog apart.

  3. 3

    Lepel de caponata in een ovenschaal en leg er de gevulde inktvisjes in, besprenkel met olijfolie en gaar 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Verhit een bodempje plantaardige olie in een steelpan en frituur de inktvistentakels 1 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Werk de gevulde inktvis af met de gefrituurde tentakels, de verse peterselie en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde pijlinktvis met caponata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!