Recept

Salade van pijlinktvis en zongedroogde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de tomaten. Pluk de kerstomaatjes van de trossen, spoel ze en halveer ze. Spoel de groene tomaten, verwijder het kroontje en de steelaanzet en snij de tomaten in dikke plakken. Pel de knoflook en snij hem in dunne plakjes. Meng de tomaten met de knoflook, 20 ml olijfolie, 1 el citroentijm en een flinke snuif zout. Verdeel de tomaten in één laag over een metalen bakblik en laat ze 7 à 8 uur drogen in de zon of 3 à 4 uur in de oven op 50°C, met de ovendeur op een kier.

  2. 2

    Doe de tomaten in een glazen pot, voeg 1 el citroentijm toe, giet er 180 ml olijfolie over, sluit af en zet weg op een koel, donker plekje. Laat intussen diepvriesinktvistubes ontdooien.

  3. 3

    Spoel de inktvis, dep droog en snij dwars in brede ringen. Doe ze in een kom, met 20 ml olijfolie en het citroensap, kruid met zout, meng en zet weg.

  4. 4

    Gril de inktvisringen in porties in een aluminiumfolie schaal op een hete barbecue, telkens 1 à 2 minuten per portie, en schep ze af en toe om. Laat even rusten, spoel intussen de zeegroente en laat uitlekken. Schep de calamares over in een schaal, werk af met de zongedroogde tomaten en zeekraal of zeevenkel en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van pijlinktvis en zongedroogde tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!