Recept

Salade van zoete aardappel met inktvisjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het vleugje zoet in deze salade komt van de aardappelen en de mango, de pit van het chilipepertje en van de vissaus in de Thaise dressing.

bereiding
  1. 1

    Maak de Thaise dressing. Meng het limoensap met de Thaise vissaus. Roer de pompoenpitolie erdoor en breng op smaak met zwarte peper.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak ze een halfuur in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Spoel de pijlinktvissen en snijd ze in stukken. Snijd, indien nodig, ook de tentakels in kleinere stukken. Vermeng de inktvis met een beetje olijfolie, de geraspte gember, de geperste knoflook en het gesnipperde chilipepertje. Breng de stukjes inktvis op smaak met peper en zout en bak ze heel even op hoog vuur in een hete grillpan. Leg er de in partjes gesneden limoen bij en laat ze aan beide kanten licht kleuren.

  4. 4

    Schil de mango, snijd het vruchtvlees rond de pit weg en snijd het in partjes.

  5. 5

    Dompel de zeekraal 1 minuut in kokend water, giet hem af en laat hem schrikken in ijskoud water, en goed uitlekken.

  6. 6

    Schik de aardappelen, de stukjes inktvis, de partjes mango en de zeekraal op een grote serveerschaal. Breng alles op smaak met zwarte peper, grof zout en gehakte koriander. Werk af met de stukjes limoen en besprenkel met de Thaise dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van zoete aardappel met inktvisjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!